Når vi udvikler noget nyt på et eksisterende site, eller vi et helt nyt setup, skal vi altid huske at teste både designet og funktionerne i forskellige browsere og på forskellige devices.
Dette bedste er selvfølgelig at teste på lokale enheder, så du er helt sikker på, at du ser det rigtige, men har du ikke investeret i den helt store hardwarepakke endnu, så er her et par alternativer, som du kan komme rigtig langt med.

Browserstack

Browserstack er en betalt løsning, hvor du får adgang til at live-teste på både fysiske enheder og virtuelle enheder et sted derude. Det at kunne se resultaterne LIVE er guld værd, når en kunde ringer og siger: “Det dur sgu ikke!”. Så spørger du selvfølgelig pænt, hvad det er for en browser og device, han mener, det ikke dur på, og så kan du teste lige præcis den side, og den funktioner, han mener er i uorden.

Det billigste abonnement på Browserstack koster $29 om måneden og giver fuld adgang til live testing for 1 person ad gangen.
https://www.browserstack.com

browserstack_roonrahn

Browsershots.org

Browsershots er en gratis løsning baseret på et community af test-maskiner verden over og går i alt sin enkelthed ud på, at de tilmeldte maskiner går ind på de indtastede sites og tager et screenshot af herligheden. Ulempen ved Browsershots er, at du som sagt ikke kan browse rundt på de forskellige devices og se flere sider på én gang eller teste selve funktionerne; men til gengæld er det gratis. Du får en plads i køen og 5-10 minutter senere har du en række screenshots at arbejde videre ud fra. Umiddelbart ser jeg ingen fordel ved at betale $29 om måneden for at komme op i køen, når du for samme beløb for LIVE-testing andre steder.

Så skal du blot teste design, kan dette måske nok gå, men skal du teste funktioner, må du have fat i de rigtige devices eller benytte dig af en service som Browserstack.
Hvis du selv vil yde lidt, kan du også tilmelde dit device til Browsershots og blive en del af maskinparken.

Prøv Browsershots og vurder selv.
http://browsershots.org

Browsershot-roonrahn

BTW: Husk altid at holde øje med din toast, når du skriver blogindlæg så den ikke brænder på… Pokkers!