Det er selvfølgelig sjældent, at du har brug for at skifte domæne, men skulle det ske, så er her en guide til, hvordan du på 1 minut får skiftet samtlige interne links på dit WordPress site, dvs. side-til-side links, billed-url’er osv.

WordPress standard

Når du opsætter din WordPress side og linker på livet løs fra den ene side til den anden, altså internt på dit domæne, så bruger du garanteret WordPress standard setup, som laver url’erne for dig, med mindre du lige kan huske dem i hovedet. Hvis vi vil linke herfra til vores kontaktside, markerer vi ordet og trykker på det lille kæde-symbol, hvorefter vi kan finde vores underside og indsætte link.

internal link standard wordpress

Det er nemt, og det er smart; men WordPress indsætter stadig et statisk link (zyberchief.com/kontakt), så når vi en dag finder ud af, at zyberchief skal være med C, så vil linket i dette blogindlæg sende folk væk fra “cyberchief.com/detteblogindlæg” og over på “zyberchief.com/kontakt”. Og inden du fortæller os, at det kan vi da DNS’e os ud af, så kunne det jo være, at vi brugte det gamle domæne til noget helt andet og helst ikke ville blande de to ting sammen.

 

Skulle vi gå alle vores interne links igennem manuelt og tjekke, at alle Z’er var lavet om til C, så ville det nok tage en lille kort krig, så her kommer nu et lille trick til at få skiftet domænenavn på samtlige links i dit WordPress site.

Omskriv interne links med Velvet Blues Update Url – Plugin

Søger du i WordPress efter “Internal links” så finder du en masse spændende plugins, men ikke lige det, du har brug for her. Til gengæld er der en gigantisk skat gemt bag “Update Url”, og vi har kastet vores kærlighed på det gratis modul “Velvet Blues”.

Opsætning af plugin

Installationen tager ca. 5 sekunder, og opsætningen tager ca. 20 sekunder, så med lidt lag-time og langsomme fingre, så er du heldig at ramme et lille minut, før at samtlige af dine interne links er omskrevet. Hos Jumbo Transport fik vi omskrevet over 1700 url’er!!

“Kan det virkelig passe!?”

Ja, prøv selv og giv gerne et feedback med, når du har gennemført opgaven. Vi bruger dette modul, hver gang vi flytter en WordPress side fra udviklings-server til live-server, og den er stensikker HVER GANG.