Da JagtQuiz appen, som vi har arbejdet på siden marts, blev nævnt af Danmarks Jægerforund i en artikel på deres hjemmeside, begyndte det virkelig at tage fart for den unikke app til det meget snævre segment.

For de interesserede, så indeholder appen i al sin enkelthed ca. 600 sørgsmål med 4 svarmuligheder, som hjælper aspiranterne til at blive klar til den skriftlige del af jagtprøven.

JagtQuiz appen kan hentes i App Store og Google Play.

Vores opgave som udviklere har været at opsætte et multiple choice system, der kunne håndtere mængden af spørgsmål i både skrift og billeder. Kunden leverede selv spørgsmål, svar og billeder, mens vi stod for design og funktioner.

Valg af motor

Da JagtQuiz appen mest af alt ligner et spil, faldt valget af motor på Unity3D, som fungerer eksponentielt godt til spil generelt, og vi har rigtig gode erfaringer med SDK-implementeringer i Unity.

En af de store fordele ved Unity3D er muligheden for at bygge appen i ét system og derefter eksportere til både Android og iOS… eller Windows, hvis man er til den slags. Dermed ikke sagt, at man ikke behøver at kende noget til de to kodesprog, da kommunikation til fx App Store og Google Play, samt diverse SDK’er kræver seperate opsætninger; men det overordnede design og langt de fleste funktioner i appen kan man opsætte globalt.

Unity icon

Jagten på ASO

Inden vi tager hul på spørgsmålet om ASO, er det måske væsentligt at stille et andet vigtigt spørgsmål: Hvad er overhovedet den nye apps berettigelse?

For det første skal det nævnes, at JagtQuiz appen som koncept ikke er den første på markedet. Der findes flere apps til jægerne, men kun 1 anden dansk app med pensumrelevante spørgsmål, dvs. konkurrencen på markedet er forholdsvis lille ved selve udgivelsestidspunktet. Til gengæld er markedet tilsvarende lille, da det direkte henvender sig til de danske jægere, og i særlig grad de nye jagtaspiranter, som der kommer ca. 7.000 af årligt. Disse faktorer kombineret giver nogle klare økonomiske udfordringer i forhold til tilbagebetaling og fortjeneste, men gør det også spændende at arbejde med højere pris pr. konvertering, hvilket kan åbne op for en øget markedsføring.

Da JagtQuiz appen blev lanceret, var det spændende at se, hvordan den blev taget imod på de forskellige stores, og som vi kender det fra andre apps, kom der også her et “intro boost” på App Store i løbet af den første uge, som derefter fatede væk igen, men der blev fulgt op på sagen med facebook delinger i diverse grupper for jægere, hvilket blev taget rigtig godt imod, og niveauet for downloads begyndte at stige.

Da Danmarks Jægerforbund i august valgte at skrive en kort artikel om appen, begyndte det for alvor at tage fart, og JagtQuiz appens placering i både App Store og Google Play steg hurtigt til nr. 1 for flere af de vigtigste søgeord (Fx “jagtprøve” eller “jagt test”), og ligger nu meget stabilt med de fleste jagtrelaterede søgeord i top 3 og får derved en hel del dynamiske downloads, hvilket vi som udviklingshus er rigtig glade for at se.

Har du brug for app-udvikling eller ASO, så kontakt os allerede i dag og få et uforpligtende tilbud

1 + 6 =